Uskonnot Suomessa -
http://www.uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=538
Tulostettu: 21.01.2021 kello 22.33
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Alavuden Baptistilähetys

muokkaa
Alavuden Baptistilähetyksen kannatusyhdistys ry

Taustalla vaikuttava perinne: Baptismi

Yhteisön kotikunta: Alavus

Toiminta-alue: Alavus

Tiivistelmä: Suomen Baptistilähetyksen ensimmäinen seurakunta perustettiin Porissa vuonna 1985. Suomen Baptistilähetyksen seurakunnat eivät kuuluu Suomen Baptistiyhdyskuntaan. Paikallisseurakunnan toimintaa johtaa miesjäsenistön keskuudesta valittu vanhimmisto. Suomen Baptistilähetys korostaa, että paikallisseurakunnan ulkopuolella ei tule olla minkäänlaista katto-organisaatiota.

Alavuden Baptistilähetys on Suomen Baptistilähetyksen piiriin kuuluva itsenäinen seurakunta. Se on perustettu vuonna 1988 ja kannatusyhdistys on rekisteröity 21.6.1990. Suomen Baptistilähetyksen piirissä toimivat seurakunnat eivät hyväksy vuoden 1992 raamatunkäännöstä. Ne korostavat Raamatun auktoriteettia uskonelämän ohjeena, eivätkä hyväksy myöskään mitään Raamatun ulkopuolista tunnustusta. Armolahjat nähdään tärkeänä niin yksilön kuin seurakunnan elämässä. Seurakunnat kannattavat seurakuntakurin ylläpitämistä, eivätkä hyväksy esimerkiksi eronneiden uudelleenavioitumista. Niin ikään seurakunnat eivät hyväksy lapsikastetta, vaan ainoastaan uskovien aikuiskasteen.

Suomen Baptistilähetys julkaisee Uusi elämä Jeesuksessa -nimistä lehteä. Seurakuntien keskeisimmät opetukset ovat samoja kuin ns. vapailla suunnilla.

Tiedot päivitetty: 11.04.2018

Linkkejä

Lähteet muokkaa

Kirjat

Heino, Harri: Mihin Suomi tänään uskoo, 89-90. Helsinki: Werner Söderström, 1997. 143-145