Uskonnot Suomessa -
http://www.uskonnot.fi/yhteisot/view?orgId=549
Tulostettu: 21.01.2021 kello 22.29
Etusivulle  |  Uskonnot  |  Yhteisöt  |  Raportit

Kokkolan Baptistiseurakunta

muokkaa
Kokkolan baptistit ry

Taustalla vaikuttava perinne: Baptismi

Yhteisön kotikunta: Kokkola

Toiminta-alue: Kokkola, Kalajoki. Säännöllistä toimintaa on myös Espanjassa, Torreviejassa, Pilar de La Horadassa ja Almoradissa.

Tiivistelmä: Seurakunta on 1950-luvulla toimintansa aloittanut itsenäinen yhdistyspohjainen baptistiseurakunta. Se on rekisteröity yhdistykseksi 8.10.1992. Seurakunta ei kuulu Suomen Baptistiyhdyskuntaan (baptismista, ks. Suomen Baptistiyhdyskunta) eikä Suomen Baptistilähetykseen. Kokkolan Baptistiseurakunnasta ovat irtautuneet itsenäisiksi seurakunniksi ruotsinkielinen Karleby Betel-församlingen, joka on Finlands svenska baptistsamfundin jäsenseurakunta. Itsenäisiksi seurakunniksi ovat irtautuneet myös suomenkieliset Himanka-Kalajoen ja Kannuksen baptistiseurakunnat.

Kokkolan baptistiseurakunta tekee yhteistyötä vapaiden suuntien, esim. vapaakirkkojen, helluntaiseurakuntien, Baptistiyhdyskunnan, Baptistilähetyksen ja myös luterilaisen tunnustuskirkon kanssa. Toimintamuotoina ovat jumalanpalvelusten ja rukouskokousten lisäksi lapsi- ja nuorisotyö, koulutoiminta, musiikki- ja kuorotoiminta sekä lähetyskirpputori. Seurakunta tekee myös erilaista projektitoimintaa kuten aktioita ja musikaaleja sekä yhteistyötä Itä-Euroopan maissa Mission Possible-järjestön kautta. Seurakunnassa on 217 jäsentä (2011).

Tiedot päivitetty: 11.05.2018

Linkkejä